Τα νέα μας

18.02.2021

Πως να ανακτήσουμε την εσωτερική μας ισορροπία και ηρεμία

ισορροπία

Οι γρήγοροι και απαιτητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας μας δημιουργούν ένταση από την οποία δύσκολα μπορούμε να απαλλαγούμε στο τέλος της ημέρας. Αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη είναι να ανακτήσουμε απλά και εύκολα την εσωτερική μας ισορροπία και ηρεμία. Ας δούμε λοιπόν πως θα το επιτύχουμε αυτό.

Ας ξεκινήσουμε κάνοντας μία λίστα με όλες τις καλές ιδέες που μας έρχονται στο μυαλό όταν είμαστε ήρεμοι και αισιόδοξοι. Οι θετικές σκέψεις και οι ιδέες μας θα μας βοηθήσουν να παραμείνουμε δυνατοί στις δύσκολες στιγμές και να συνεχίζουμε δυναμικά ακόμη και στις πιο απαιτητικές μας ημέρες. Επίσης, εάν αισθανόμαστε πιεσμένοι και προβληματισμένοι, καλό θα είναι να εξωτερικεύσουμε τις δυσκολίες μας στους στενούς μας φίλους. Μέσα από τον διάλογο θα κατανοήσουμε ότι κάποια προβλήματα δεν είναι τόσο σοβαρά όσο νομίζουμε και πιθανότατα θα μας δοθούν λύσεις και σε άλλους πιο ουσιαστικούς προβληματισμούς μας.

Όταν τώρα πιεζόμαστε από τις καταστάσεις, καλό θα είναι να μάθουμε να αρνούμαστε να συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις που μας φαίνονται ανούσιες και βαρετές και αντ’ αυτού να αφιερώνουμε πολύτιμο χρόνο στην οικογένειά μας και στους φίλους μας. Άλλωστε η συναναστροφή με τους αγαπημένους μας είναι αυτή που μας κάνει συναισθηματικά πλουσιότερους και πνευματικά πιο ήρεμους.

Σημαντικός παράγοντας για την εσωτερική μας ισορροπία είναι και η αφοσίωσή μας στο καθημερινό μας πρόγραμμα, καθώς είναι βέβαιο ότι οι διάφοροι περισπασμοί θα μας οδηγήσουν στην αναβολή των ουσιαστικών μας υποχρεώσεων και στη στέρηση της ηρεμίας μας. Τέλος, σημαντικό είναι όταν κλείνουμε την ημέρα μας και πηγαίνουμε για ύπνο, να αποβάλλουμε ό, τι μας ανησυχεί και να ηρεμούμε ακούγοντας λίγη μουσική ή διαβάζοντας το αγαπημένο μας βιβλίο.

Ακολουθήστε κι εσείς τα παραπάνω απλά βήματα για να ανακτήσετε την εσωτερική ισορροπία και ηρεμία σας κι αν έχετε θέση ευθύνης στην εταιρεία που εργάζεστε νιώστε ασφαλείς για τις αποφάσεις σας επιλέγοντας το εξειδικευμένο πρόγραμμα αστικής ευθύνης εκπροσώπων και στελεχών (D&O) της Interasco.