Συμβουλές για σωστό πέταγμα χαρταετού χωρίς ατυχήματα

Η Καθαρά Δευτέρα ήταν ανέκαθεν μια οικογενειακή γιορτή, με αναμνήσεις της παιδικής μας ηλικίας συνήθως γεμάτες από χαρταετούς που πέταξαν ψηλά στον αέρα ή που δεν μπορέσαμε να απογειώσουμε. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι αναμνήσεις χαράς, αφού τις περάσαμε μαζί με τους γονείς και τα αγαπημένα μας συγγενικά πρόσωπα, συνεχίζοντας τις παραδόσεις της χώρας μας,

15 Φεβρουαρίου 2018, Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Παιδικού Καρκίνου

Η 15η Φεβρουαρίου αποτελεί σε παγκόσμιο επίπεδο την ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησής μας για τις παιδικές νεοπλασματικές ασθένειες. Με βάσει διεθνείς έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε 62 χώρες , τα κρούσματα καρκίνων σε παιδιά αυξήθηκαν κατά την περασμένη δεκαετία σε ποσοστό που αγγίζει το 13%, γεγονός που οφείλεται στο ότι η ιατρική κοινότητα διαθέτει βελτιωμένες μεθόδους διάγνωσης της νόσου,

Γιορτάστε τη 14η Φεβρουαρίου επιλέγοντας την Interasco!

H 14η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα γιορτής της αγάπης και του έρωτα, συναισθημάτων που μας κάνουν πιο πλούσιους και πνευματικά αλλά και σωματικά, καθώς αποδεδειγμένα μειώνουν την αρτηριακή πίεση, το αίσθημα του φυσικού πόνου και ενισχύουν γενικότερα το ανοσοποιητικό μας σύστημα! Ειδικότερα, η σοκολάτα και το κρασί που καταναλώνουμε συνήθως αυτή την ημέρα προστατεύουν την καρδιά μας και μας προσφέρουν ευεξία και μακροβιότητα.

Η Interasco καλωσορίζει τη Digital εποχή & τα Social Media

Mε το ξεκίνημα της νέας χρονιάς η  Interasco Α.Ε.Γ.Α. εισέρχεται δυναμικά στον κόσμο των Social Media τα οποία αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας.

Οι στατιστικές λένε ότι 72% των χρηστών του Internet χρησιμοποιούν πλέον ενεργά τα Social Μedia και οι πελάτες μας βρίσκονται κατά πάσα πιθανότητα μέσα σε αυτό το ποσοστό.

4 Φεβρουαρίου 2018, Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου

Η 4η Φεβρουαρίου καθιερώθηκε παγκοσμίως ως Ημέρα Κατά του Καρκίνου. Μετά από έρευνες ετών που διεξάγουν οι επιστήμονες αποδεικνύεται ότι ο καρκίνος είναι ιάσιμος αρκεί όλοι μας να λαμβάνουμε μέτρα για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση –άρα και την αποτελεσματικότερη θεραπεία- των διαφόρων εκφάνσεων της νόσου. Ωστόσο δεν παύει ακόμη και σήμερα να αποτελεί μια από τις πρώτες αιτίες θανάτου σε παγκόσμια κλίμακα,

Νότα ψηφιακής εποχής και οικολογίας στην Interasco!

Καθημερινά, στα πλαίσια της εργασίας μας εντός της ψηφιακής εποχής, συνηθίζουμε να εκτυπώνουμε έγγραφα καθώς επίσης και emails, χωρίς να υπάρχει η απόλυτη ανάγκη. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε υποσυνείδητα την επιθυμία του «απτού» μηνύματος επικοινωνίας, επιθυμία που τελικά δεν έχει καμία χρησιμότητα.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει σε εταιρείες αποδεικνύεται ότι πάνω από το 50% των σελίδων που εκτυπώνονται δεν έχουν κανέναν τελικό αναγνώστη και μάλιστα πολλές από αυτές τις σελίδες βγαίνουν εντελώς κενές από τον εκτυπωτή μας ως τελικές σελίδες ενός εγγράφου που εκτυπώνεται.

Πως προλαμβάνουμε το ενδεχόμενο πυρκαγιάς στο σπίτι μας;

Υπάρχουν κάποια βασικά βήματα προκειμένου να προστατεύσουμε το σπίτι μας από το ενδεχόμενο της πυρκαγιάς. Καταρχάς πρέπει να αποφεύγουμε να τοποθετούμε ηλεκτροφόρα καλώδια κάτω από εύφλεκτα υλικά όπως αυτά των χαλιών μας, του καθιστικού μας κλπ. Επίσης να αποφεύγουμε να κρεμάμε στους τοίχους μας κάδρα αν δεν είμαστε σίγουροι ότι το σημείο που τα τοποθετούμε είναι ελεύθερο από καλώδια που περνούν εσωτερικά και να μην κρεμάμε καθρέπτες κοντά σε εστίες θερμότητας (τζάκια,

Ο τρόπος ζωής μας νικά τον καρκίνο του μαστού

Η βασικότερη μέθοδος πρόληψης του καρκίνου του μαστού είναι ο ίδιος ο τρόπος ζωή μας. Ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι είναι αυτό της διατροφής μας. Είναι σημαντικό να διατηρούμε ένα υγιές βάρος, καταναλώνοντας τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες και χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο στα εδέσματα που ετοιμάζουμε καθώς το ελαϊκό οξύ είναι κατασταλτικό της δράσης του σημαντικότερου γονιδίου που ευθύνεται για τον καρκίνο του μαστού.

21 Ιανουαρίου 2018, η Παγκόσμια ημέρα Αγκαλιάς

Η 21η Ιανουαρίου αποτελεί την Παγκόσμια Γιορτή της Αγκαλιάς, η οποία αποτελεί σύμφωνα με τους ειδικούς το ίαμα για κάθε συναισθηματική δυσκολία ή και για αρρώστιες από τις οποίες τυχόν υποφέρουμε όπως η γρίπη και το κρυολόγημα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο της Βιέννης η αγκαλιά που δεχόμαστε από ένα άτομο με το οποίο έχουμε συναισθηματική σχέση έχει πολλαπλά οφέλη καθώς μειώνει την αρτηριακή πίεση,

Νέα προσπάθεια διασταύρωσης ανασφάλιστων οχημάτων

Έως τις αρχές Φεβρουαρίου, αναμένουμε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, τη νέα προσπάθεια διασταύρωσης των ανασφάλιστων οχημάτων, καθώς πλέον έχουν επιλυθεί τα όποια τεχνικά θέματα της προηγούμενης διασταύρωσης. Οι κάτοχοι των οχημάτων θα ενημερώνονται με ειδοποιητήριο, το οποίο θα περιέχει επιστολή η οποία θα εξηγεί τον τρόπο αποχαρακτηρισμού του οχήματός τους ως «ανασφάλιστου», για τη διόρθωση των όποιων σχετικών λαθών.

12