Τα νέα μας

13.04.2018

Αντιμετώπιση των περιττών κιλών μετά το Πάσχα

Πάσχα

Μετά τις εορταστικές ημέρες του Πάσχα και τη συχνή υπερκατανάλωση εδεσμάτων πλούσιων σε λιπαρές ουσίες και ζωική πρωτεΐνη οδηγούμαστε τις περισσότερες φορές σε απότομη αύξηση του σωματικού μας βάρους. Αποτέλεσμα της αλλαγής των ενδείξεων της ζυγαριάς μας είναι και η αλλαγή στην ψυχολογία μας, καθώς νιώθουμε έντονη επιθυμία και αγωνία να «ξεφορτωθούμε» άμεσα τα περιττά κιλά.

Πολλοί από εμάς καταφεύγουν σε δίαιτες express που βασικό τους αποτέλεσμα είναι η απότομη μείωση του βάρους μας , χάνοντας ουσιαστικά κατά κύριο λόγο μυϊκή μάζα και όχι λίπος από το σώμα μας, καθώς οι περισσότερες από αυτές τις δίαιτες στοχεύουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού , μέσω τις επιλογής μιας μόνο ομάδας τροφών. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η αποκλειστική κατανάλωση φρούτων και φυσικών χυμών για ένα μικρό χρονικό διάστημα 5 έως 7 ημερών.

Εάν επιθυμούμε να χάσουμε υγιεινά και μόνιμα τα περιττά κιλά θα πρέπει να επιλέξουμε μια ισορροπημένη διατροφή, στην οποία μπορούμε να εισάγουμε: δημητριακά, άπαχο κρέας και γαλακτοκομικά, ψάρια, λαχανικά, λιποδιαλυτικά βότανα όπως είναι για παράδειγμα η τσουκνίδα και η λουίζα, όσπρια, ωμό ελαιόλαδο σε μικρές ποσότητες, φρούτα εποχής και λιγότερο φυσικούς χυμούς.

Επίσης πολύ σημαντικό είναι να μην παραλείπουμε γεύματα, να πίνουμε άφθονο νερό και να μη χρησιμοποιούμε μεγάλες ποσότητες αλατιού για να αποφύγουμε την κατακράτηση υγρών. Τέλος πολύ σημαντικό είναι να περιορίσουμε την κατανάλωση αλκοόλ καθώς τα αλκοολούχα ποτά είναι ως επί το πλείστον ιδιαίτερα θερμιδογόνα και αντί της λευκής ζάχαρης να προτιμούμε την ακατέργαστη καστανή ζάχαρη ή το μέλι. Κατά συνέπεια όλων των παραπάνω δεν πρέπει να επιθυμούμε «αστραπιαία» αποτελέσματα, αλλά μια δίαιτα που θα βοηθήσει στη διατηρησιμότητα του βάρους που χάνουμε, έστω κι αν τα περιττά κιλά αργήσουν να εξαφανιστούν από την ένδειξη της ζυγαριάς μας!

Η Interasco, με το προϊόν πρωτοβάθμιας περίθαλψης First Care σας προσφέρει τη δυνατότητα παράλληλα με τον έλεγχο του σωματικού βάρους σας, να αντιμετωπίσετε κάθε έκτακτο περιστατικό και να δρομολογήσετε εύκολα και άμεσα τις προγραμματισμένες επισκέψεις σας σε κάθε ειδικότητα ιατρού, για να μπορείτε να φαίνεστε αλλά και να είστε υγιείς!